De snelste route naar jouw rijbewijs!

Praktijkexamen auto

Heb je voldoende rijlessen gevolgd en heb je alle rijvaardigheden onder de knie? Dan is het tijd voor je praktijkexamen auto! Wanneer je rijles volgt bij Rijschool Tiel stomen we je in no-time klaar voor het praktijkexamen, zodat je snel je rijbewijs haalt. Bij ons profiteer je van onder andere:

  • Losse praktijklessen of diverse rijlespakketten
  • Hoog slagingspercentage
  • De perfecte voorbereiding op je praktijkexamen
  • Binnen 10 dagen examen doen met onze spoedcursus
  • Rijles en praktijkexamen volgen met ADHD en faalangst mogelijk

Wil je meer weten over het praktijkexamen auto of direct een proefles aanvragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons.

Waar word je op beoordeeld tijdens het praktijkexamen auto?

Bij welke rijschool je ook rijles volgt, het praktijkexamen auto bestaat voor iedereen uit dezelfde onderdelen. Zo word je onder andere getoetst op zelfstandig rijden, gevaarherkenning en milieubewust rijden. Daarnaast voer je speciale verrichtingen uit. Als je dat wilt, kun je deze verrichtingen ook op een eerder moment al laten toetsen tijdens een tussentijdse toets. Als je de toets hebt gehaald, hoef je de speciale verrichtingen tijdens het praktijkexamen niet nogmaals uit te voeren.

Hoe ziet het praktijkexamen auto eruit?

Het praktijkexamen auto duurt zo’n 55 minuten in totaal, waarvan je ongeveer 35 minuten rijdt. Eerst ga je kennismaken met de examinator. Voordat je in de auto stapt, vraagt de examinator je om van afstand een kenteken te lezen, om te testen of je zicht goed is. Het is ook mogelijk dat je voorafgaand aan je examen vragen krijgt over de banden of motor van de auto. Dit is ook onderdeel van je beoordeling. Tijdens de rit gaat de examinator in de meeste gevallen met je in gesprek, maar laat je hierdoor niet afleiden. Ook dit is een test om te kijken hoe je omgaat met afleidingen tijdens het rijden.

Als je dat wilt, gaat je rijinstructeur met je mee tijdens het rijexamen. Ga je liever alleen met de examinator op pad? Ook dat is geen probleem.

Wanneer krijg ik de uitslag van mijn rijexamen?

Direct na het rijexamen volgt het eindgesprek. Ook hier mag je ervoor kiezen om je rijinstructeur mee te nemen of niet. Tijdens dit gesprek hoor je meteen of je bent geslaagd of niet. Geslaagd? Gefeliciteerd! Helaas gezakt? Dan krijg je uiteraard feedback en verbeterpunten te horen, zodat je weet waar je aan kunt werken om de volgende keer wel te slagen.

Wat kost het praktijkexamen auto?

Bij Rijschool Tiel verkopen we geen losse praktijkexamens. Als je een rijlespakket bij ons afneemt, zitten de kosten voor het praktijkexamen hierbij inbegrepen. We vertellen je graag meer over onze prijzen en pakketten.

Neem contact op met Rijschool Tiel

Heb je nog vragen over het praktijkexamen auto of wil je direct een proefles aanvragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons of het contactformulier. Onze ervaren rijinstructeurs beantwoorden je vragen graag.

Contactformulier

    * verplicht