De snelste route naar jouw rijbewijs!

Rijbewijs halen met ADHD

Je rijbewijs halen met ADHD is bij Rijschool-Tiel geen enkel probleem. De meeste mensen met ADHD of ADD hebben moeite met concentreren en om de aandacht erbij houden. Onze ervaren rijinstructeurs zijn getraind in het geven van rijles aan mensen met ADHD of ADD. Daarnaast ondersteunen we je tijdens het gehele proces, van eerste (proef)les tot het aanvragen van een eventuele rijtest. Meer weten over het halen van je rijbewijs met ADHD? Neem contact met ons op via de onderstaande buttons.

  • Gespecialiseerde en getrainde rijinstructeurs
  • We nemen de tijd en verzekeren een veilige lesomgeving
  • Rijlessen mogelijk in de ochtend, middag, avond en in het weekend
  • We assisteren je van begin tot eind
  • Rijschool-Tiel heeft een hoog slagingspercentage!

ADHD en rijbewijs

Wanneer je een ADHD-diagnose hebt, is het in de meeste gevallen gewoon mogelijk om je rijbewijs te halen. Om te bepalen of je in aanmerking komt voor een rijbewijs, onderneem je de volgende stappen:

1. Log in op Mijn CBR, vul de gezondheidsverklaring in en upload het formulier.

2. Je wordt door een onafhankelijke psychiater uitgenodigd voor een keuring. De psychiater bepaalt of je in aanmerking komt voor een rijtest.

3. Indien je de rijtest mag doen, krijg je hiervoor een uitnodiging van het CBR.

4. Het CBR evalueert de keuring en de rijtest en beslist of je het rijexamen mag doen.

Ritalin en autorijden

Het gebruik van Ritalin en/of andere medicatie voor ADHD heeft mogelijk invloed op je rijgedrag. Dit effect kan zowel positief als negatief zijn. Heb je geen bijwerkingen van de medicatie? Dan is het geen probleem om auto te rijden. Twijfel je of merk je dat je last hebt van bijwerkingen? Raadpleeg dan altijd een arts voordat je achter het stuur stapt.

ADHD-gezondheidsverklaring aanpassen

In sommige gevallen is het mogelijk om je ADHD-gezondheidsverklaring aan te passen. Heb je bijvoorbeeld als kind ADHD gehad, maar heb je dit nu niet meer? Dan is het mogelijk de verklaring aan te passen via de website van het CBR. Hier dien je een verklaring van je huisarts voor te hebben, waarin staat beschreven dat je geen ADHD-klachten meer hebt en geen medicatie meer gebruikt.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over het volgen van rijles met ADHD? Neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of onderstaand contactformulier. Naast ADHD, zijn we gespecialiseerd in het geven van rijlessen voor mensen met faalangst. Ook voor een spoedcursus rijbewijs halen neem je contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag.

Contactformulier

    * verplicht