De snelste route naar jouw rijbewijs!

Rijles in een automaat

Wanneer je kiest voor rijlessen in een automaat, dan les je in een auto met een automatische versnellingsbak. Dat wil zeggen dat je niet handmatig hoeft te schakelen en je je dus beter kunt concentreren op het verkeer. Heb je rijles gevolgd in een automaat? Dan kun je gewoon rijexamen doen. Wanneer je hiervoor slaagt, dan ontvang je je rijbewijs B met code 78. Met dit rijbewijs mag je alleen rijden in auto’s met een automatische versnellingsbak.

 • Gespecialiseerde en getrainde rijinstructeurs
 • We nemen de tijd en verzekeren een veilige lesomgeving
 • Rijlessen mogelijk in de ochtend, middag, avond en in het weekend
 • We assisteren je van begin tot eind
 • Rijschool-Tiel heeft een hoog slagingspercentage!

Meer weten over het halen van je automaat rijbewijs? Neem contact met ons op via de onderstaande buttons.

Rijles in een automaat, wat zijn de voordelen?

Aan het volgen van rijles in een automaat zitten een aantal voordelen verbonden. Deze zetten we graag voor je op een rij:

 • Er zijn vaak minder rijlessen nodig wanneer je kiest voor rijles in een automaat. Zo heb je sneller je rijbewijs op zak.
 • Tijdens het rijden met een automaat hoef je niet te schakelen, waardoor je je beter kunt focussen op de weg.
 • Voor sommige mensen is het prettig dat ze hun linkerbeen niet hoeven te gebruiken tijdens het rijden in een automaat.
 • Auto’s met een automatische versnellingsbak zijn vaak zuiniger in hun verbruik. Wel zo prettig als je later zelf de weg op gaat.

Heb jij interesse in rijlessen in een automaat in Tiel? Neem dan gerust contact met ons op.

Zitten er ook nadelen aan rijles in een automaat?

Bij Rijschool Tiel vinden we het belangrijk om open en transparant te communiceren met onze leerlingen. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Daarom vertellen we je ook graag over de dingen die minder handig zijn aan het rijden in een automaat. Hierbij kun je denken aan:

 • Met je rijbewijs B met code 78 mag je niet rijden in handgeschakelde auto’s
 • Auto’s met een automatische versnellingsbak zijn vaak iets duurder in aanschaf en reparatie

Voor wie is rijles in een automaat geschikt?

Sommige mensen starten met rijlessen in een reguliere auto, maar komen er na een tijdje achter dat dit niet helemaal gaat zoals gehoopt. Rijles in een automaat kan dan uitkomst bieden. Ook kan het rijden in een automaat prettig zijn voor mensen met ADHD, faalangst of een specifieke lichamelijke beperking waardoor schakelen onhandig is. Wil je graag advies over de meest geschikte rijlessen voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op, we beantwoorden graag al je vragen en maken een plan op maat.

Haal snel je rijbewijs bij Rijschool Tiel

Wil je graag rijles in een automaat in Tiel of wil je hier graag meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doe je door te bellen naar 06 513 837 14, te mailen naar info@rijschool-tiel.nl of laat je gegevens achter via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

  * verplicht